Prepisan letak kojim je 1974. godine bila oblijepljena citava MZ Sava na Novom Beogradu, pred radosni dogadaj... Stamparske i jezicke greske nisu ispravljane.

DRAGI UKUCANI IMAMO VELIKU CAST DA NAM U SUBOTU 14.MAJA DOLAZI DRUG TITO TO JE VELIKA CAST ZA NASU MESNU ZAJESNICU I NJENE GRADJANE, ALI I VELIKA ODGOVORNOSTDA SVE PRODJE KAKO TREBA I DOLIKUJE. ZBOG TOGA VAS NAJLEPSE MOLIMO DA SE PRIDRZAVATE
SLEDECEG:

1. Da uredimo nase terase i istaknemo sto vise cveca.Sa terasa da skinemo sve drugo osim cveca, ves, posteljinu i sl.

2. Izidjimo i na radnu akciju ciscenja oko zgrade i ulepsavanja naseg ulaza. Sklonimo svaki papiric sa zemlje. Napisimo neku parolu ili transparent. Isaknimo zastave na terasama koje gledaju prema Centru MZ.

3. U subotu u 9 casova izidjimo svi, ali bas svi! ispred zgade odakle cemo kolektivno da odemo na mesto koje nam je odredjeno za docek i isprecaj druga TITA.

4. Svako nek ponese bar po jedan cvet koji cemo baciti na put i to na 100 metara pre nego sto naidju prvakola iz pratnje. Na kola u kojima ce biti drug Tito nikako ne treba nista da se baca.

5. Prilikom prolaska kolone i posebno druga TITA budimo radosni i pokazimo nasu razdraganost sto docekujemo druga TITA sa pesmom i mahanjem zastavicama, skandiranjem TITO-TITO.

6. Kada prodje kolona ostanimo na svojim metima i sacekajmo da se drug Tito Vrati, a vratice se brzo, da ga opet veselo i srdacno ispratimo i pozelimo da nam opet dodje.

7. Na prozorima i na terasama niko ne moze da bude. Prozori moraju biti zatvoreni. Isprerd zgrade ostace jedan redar - koji ce cuvati zgradu dok se mi ne vratimo sa doceka i ispracaja. Za to vreme niko nece moci da ulaziti u zgradu. Stanove trba zakljucati i iskljuciti elektro uredjaje, svetlo, sporete, bojlere, televizore i dr.

8. Za vreme dolaska i odlaska na docek cuvajmo travu, cvece, drvece koje smo mi odnegovali. Sprecimo svakonekulturno i nedisciplinovano ponasanje. Pevajmo borbene i partizanske pesme. Dokazimo sve nase vrline i pozitivne osobine. Obezbedimo da se i drugi ponasaju kako to u ovakvim prilikama traba i kako dolikuje. Cim se zavsi docek i ispracaj, vratimo se u najboljem redu u svoje stanove, bez ikakve zurbe i guzve. Pri tom strogo vodimo racuna o deci i nasim najmladjima i sprecimo da se niko ne povredi.

HVALA VAM NA SARADNJI I UCESCU !
ZIVEO VOLJENI DRUG TITO !


 

 

 

© 2001 - Ljiljana, Marša, Saša